Platbodem huren

Platbodem huren

Een platbodem huren is een geweldige manier om met vrienden, collega’s of met school een gezellige dag of meerdaagse zeiltocht te maken!

De naam platbodem is een verzamelterm voor historische zeilschepen die veelal gebruikt zijn voor het transporteren van vracht of visserij. Deze schepen zijn nu te huur voor groepen en zorgen voor een onvergetelijke dag of zelfs meerdere dagen op het open water van Nederland.

Waar zijn platbodems te huur?

Zeilend met een platbodem is het heerlijk nieuwe plaatsen ontdekken. Het binnenvaren van historische VOC steden zoals Enkhuizen of Hoorn, is een belevenis. Uiteraard zijn er ook platbodems vanuit deze prachtige steden te huur.

Het zeilen met een gehuurde platbodem door Friesland vanuit bijvoorbeeld Lemmer of Stavoren geeft ook een nieuw perspectief op de Friese steden zoals Sneek en Leeuwarden. Maar het is ook mogelijk vanuit Lemmer of Stavoren direct het IJsselmeer op te varen naar bijvoorbeeld de West Friese kust of naar de Waddeneilanden. Als u vanuit Harlingen of Makkum een platbodem huurt, is het zelfs mogelijk in 1 zeildag Terschelling, Vlieland of Texel te bereiken.

Voorzieningen aan boord

De moderne platbodems zijn van alle gemakken voorzien zoals een uitgebreide professionele keuken waarmee het mogelijk is voor grote groepen te koken. Of u maakt het uzelf makkelijk en laat de catering over aan een professional!

Het sanitair is niet anders dan het toilet en douche in hotels, van alle gemakken voorzien.

Groepsgrootte platbodem huren

Het huren van een platbodem is mogelijk door als individueel persoon in te schrijven op georganiseerde tochten maar vanaf enkele personen is het ook mogelijk uw eigen tocht samen te stellen. Vaak worden platbodems door groepen van 20 personen of meer gehuurd maar ook een groep vanaf 4 personen kan op het schip terecht.