Loungeklipper Avontuur

Zon, zee en eilanden; samen zeilen, relaxen en genieten in de natuur

24 passagiers
22 bedden

Over het schip

Waddenzee en eilanden

Een vakantie of weekendje op de Waddenzee is een heel mooie combinatie van relaxen en actie. Het werken op een zeilschip en het varen op een groot zeilschip vraagt samenwerking en inzet van de hele crew, tegelijk is er onderweg veel tijd voor ontspanning.

Genieten van het samenzijn aan boord is belangrijk; even echt de tijd hebben om contact met vrienden en familie te hebben. Samen zeilen, samen uit fietsen gaan op Terschelling of lokale kroegjes verkennen, na het eten een strandwandeling maken op het prachtige strand van Vlieland en daarna aan boord een spelletje doen. Zeilen met de Avontuur is samen genieten van op het water zijn.

De dag begint actief met het met zijn allen zeil zetten; de bemanning geeft zeilinstructies en zorgt dat alles veilig verloopt! Als we onderweg zijn is er veel tijd om te relaxen; kopje koffie in het zonnetje en even de alledaagse hectiek achter je laten. Op de Waddenzee komt de rust je tegemoet.

Achterop wordt het schip bestuurd en als je dat wilt kan je ook proberen hoe het gaat om zo een groot zeilschip op koers te houden. Zeilend op de Waddenzee moet je goed rekening houden met zandbanken, getijen en vaargeulen; onderweg moet regelmatig een koerswijziging worden gedaan en is er dan werk aan de winkel om de zeilen goed te stellen. De actievelingen kunnen zich daar goed mee vermaken. Ondertussen zorgen anderen voor verse koffie en een broodje en zo zijn de taken mooi verdeelt. Als we naar het IJsselmeer gaan wordt er minder vaak aan de zeilen gewerkt omdat het water daar meer open is. Maar dan moeten we wel eerst door een van de sluizen van de Afsluitdijk en dat betekent nog een keer de zeilen strijken en weer hijsen! Op het IJsselmeer kan ook vanaf het schip worden gezwommen en plaatsjes zoals Medemblik en Enkhuizen zijn erg de moeite van een bezoek waard.

De royale zithoek en het met teakhout beklede dek zorgen voor veel ruimte buiten en bieden veel plek om te relaxen. Al dat hout aan dek zorgt voor een warme uitstraling en een prettige sfeer om in te verblijven. Als het niet te hard waait gebruiken we kussens om het iedereen comfortabel te maken.
Binnen nodigt de moderne, open keuken uit om alvast met de lunch te beginnen en aan de drie grote tafels wordt gemeenschappelijk gezeten en gegeten. De Avontuur is een van de zeer weinige schepen met uitsluitend tweepersoons hutten, waardoor er ruimte voor privacy is. Alle hutten hebben stapelbedden, stromend water, elektriciteit en centrale verwarming.

De Avontuur heeft haar basis in Harlingen, van waaruit de Waddeneilanden zoals Texel, Terschelling en Vlieland goed bereikbaar zijn en en ook het IJsselmeer niet ver is. Als wind en getij meezitten kunnen we droogvallen.
Het is mogelijk om het schip op basis van zelfverzorging te huren; de catering volledig uit handen geven kan natuurlijk ook.

Graag geef ik desgewenst meer informatie over de mogelijkheden!

Met vriendelijke groet en wellicht tot aan boord,

Wamme van der Kuip

 

Vaargebieden

 • IJssel- Markermeer
 • Waddenzee en Friese Meren

Afvaarhavens

 • Harlingen
 • Makkum
Bekijk agenda...

Specificaties

 • 2x douche
 • 2x toilet
 • Centraal verwarmd
 • Warm water
 • 24 passagiers
 • 22 bedden
 • 2-persoonshutten: 11
 • Dag vanaf: €1.650,00
 • Dag tot: €2.270,00
 • Weekend vanaf: €2.970,00
 • Weekend tot: €2.970,00
 • Week vanaf: €6.070,00
 • Week tot: €6.070,00
 • Midweek vanaf: €4.040,00
 • Midweek tot: €4.040,00

Themareizen

Wist u dat u mee kunt zeilen met een groepsreis, deel kunt nemen aan een arrangement of kunt overnachten op één van onze schepen?

50+ single zeilweekend

Type: Arrangementen
Van: Harlingen - 30-08-2019
Naar: Harlingen - 01-09-2019
Prijs: €350,00

Ga een relaxed weekend zeilen en ontmoet gelijkgestemde 50/60Plus singles

50+ single zeilweekend

Type: Arrangementen
Van: Harlingen - 13-09-2019
Naar: Harlingen - 15-09-2019
Prijs: €350,00

Ga een relaxed weekend zeilen en ontmoet gelijkgestemde 50/60Plus singles

Zeilwedstrijd naar Terschelling – de Brandarisrace

Type: Zeilreizen
Van: Harlingen - 18-10-2019
Naar: Harlingen - 20-10-2019
Prijs: €175,00

Een actieve zeilwedstrijd van Harlingen naar Terschelling met een van de snelste klippers in het veld.
Het programma ziet er zo uit: Vrijdagavond vanaf 20.00 uur aan boord verzamelen en kennismaken onder genot van een drankje. Zaterdagochtend is de start en wij doen mee in de grootste klasse: die van de grote klippers. De start is altijd spectaculair met ongeveer 80 deelnemende schepen.
Tijdens de wedstrijd krijg je een eigen taak, afgestemd op je zeilervaring (zeilervaring is niet nodig voor deelname) en doen we ons best om zo hard mogelijk te gaan. In 2016 werden we 4e en afgelopen jaar 5e. maar wind en getijden bepalen grotendeels hoe we varen; dat is het mooie van varen op de Waddenzee. We doen ons best voor een top resultaat want de Avontuur is een van de snelste schepen van die deelneemt.

In de namiddag zullen we aanleggen in West-Terschelling en proosten we op een mooie zeiltocht met hopelijk een goed resultaat. Het avondeten wordt verzorgt door de scheepskok en daarna is het gezellig in de haven en de kroegjes.
Zondag zeilen we op ons gemak terug naar Harlingen en genieten we van de laatste, rustige dag van ons zeilweekeinde.

Het weekend is is inclusief eten en drinken aan boord. Maar het eten maken en de afwas doen we gezellig samen.

Slaapaccomodatie voor groepen tot 22 personen in Amsterdam

Type: Hotelschepen
Van: Amsterdam - 01-11-2019
Naar: Amsterdam - 29-03-2020
Prijs: €647,00

Van november tot april wordt de Avontuur aangeboden aan groepen tot max 22 personen als slaapaccomodatie en als uitvalbasis voor een bezoek aan Amsterdam.
Dekbedden en handdoeken zijn inclusief.

Het schip ligt aan een prive steiger op Amsterdam IJburg, ongeveer 15-20 minuten met tram vanaf het Centraal Station.
Supermarkt, kroegen en diverse restaurants zijn vlakbij.

Minimum verblijf is twee nachten. 300 euro borg in cash.