Teambuilding activiteiten

Teambuilding activiteiten aan boord zijn effectiever omdat een schip werkt als een snelkookpan van emoties. Omdat je dicht op elkaar zit, niet weg kunt gaan en elkaar nodig hebt om het gezamenlijke doel te bereiken. Teambuilding activiteiten gaan beter in een ongedwongen en prettige omgeving waarin iedereen zich op zich gemak voelt maar het is wel een omgeving die voor bijna iedereen nieuw is. Teambuilding activiteiten aan boord van een zeilschip zijn een verrassende afwisseling van theorie en actieve samenwerkingsopdrachten in de praktijk.

Teambuilding activiteit samen doelen stellen.

Teambuilding activiteiten aan boord zijn: samen doelen stellen (waar naartoe varen, wel of geen wedstrijd), samen strijden om het gestelde doel te bereiken, samen winnen of het doel bereiken en daarna samen feesten in een ongedwongen sfeer. Iedereen is op elkaar aangewezen aangezien het doel niet bereikt zal worden als iedereen zijn taak niet maximaal uitvoert.

Teambuilding activiteit zowel fysiek als psychisch

Teambuilding activiteiten kunnen zowel fysiek als psychisch van aard zijn en voor iedereen is er een taak aan boord te vinden die past bij zijn of haar vermogens. Het fysieke gedeelte bestaat niet alleen uit het hijsen van de zeilen of het anker opdraaien maar ook het aanhalen van de schoot waarop 150m2 zeil staat, vergt veel samenwerking van een team. De geestelijke uitdagingen aan boord omvatten het zelfstandig navigeren naar het gestelde doel langs de meest efficiënte weg, daarbij rekening houdend met alle voorkomende externe factoren. Zoals wind, andere schepen, obstakels etc.

Teambuilding activiteit vertrouwen

Net als in het normale bedrijfsleven komen ook op een schip onverwachtse situaties voor die creatieve oplossingen vragen. Het kan zelfs gebeuren dat een tegenslag niet overwonnen kan worden en de oorspronkelijke doelen aangepast moeten worden. Iedereen leert aan boord om tegenslagen te overwinnen. En de bemanning leert om vertrouwen in elkaar te hebben. Teambuilding activiteiten kunnen zowel gericht zijn op het bevestigen van leiderschap als het zoeken naar personen die leidinggevende capaciteiten bezitten.

Een schip komt nergens zonder dat de bemanning samenwerkt waarbij elke schakel van essentieel belang is voor het resultaat.