Themareizen

Wist u dat u mee kunt zeilen met een groepsreis, deel kunt nemen aan een arrangement of kunt overnachten op één van onze schepen?

mei 2022

Sfeervolle groepsaccommodatie aan boord van de historische tweemaster in hartje Groningen!

/

Type: Zeilreizen
Schip: Mars
Van: Groningen - 01-05-2022
Naar: Groningen - 25-09-2023
Prijs: €85,00

Historische tweemaster Mars ligt afgemeerd in het centrum van Groningen tussen de oude pakhuizen. In de wintermaanden biedt de Mars een comfortabel verblijf voor families of vriendengroepen. De gezellige ambiance van het historische zeilschip is de ideale groepslocatie voor een verblijf in de levendige binnenstad van Groningen!

meezeilen en zeehondentochten

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 21-05-2022
Naar: Zierikzee - 31-05-2022
Prijs: €30,00

3 uur mee zeilen op Nationaal Park de Oosterschelde of zeehonden kijken op de zandbank.

Senioren Comfort Reis – zeilzwerftocht

/

Type: Zeilreizen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 29-05-2022
Naar: Harlingen - 03-06-2022
Prijs: €495,00

Speciaal voor de 50 plusser biedt de Spes Mea deze reis waar plaats is voor maximaal 14 personen per reis, dus de boot is niet overvol (normale capaciteit is 20 gasten). U heeft de beschikking over een comfortabele hut met een prima bed (kooi). Uw hut heeft een wastafel met koud en warm water. Verder biedt de Spes Mea u een tweetal uitstekende douches en toiletten en een uitermate gezellige kajuit.
Aan de inwendige gast wordt ruim aandacht besteed, want er vaart een kok mee die u op uitstekende wijze zal verzorgen. Inbegrepen zijn de maaltijden aan boord inclusief af en toe een tussendoortje, de zogenaamde deksnack.
De bestemming wordt in overleg met de schipper bepaald door U en uw medepassagiers, maar is ook afhankelijk van wind en getij. Vaak worden diverse Waddeneilanden aangedaan en is er een mogelijkheid om op een van die eilanden een fietstocht te maken. U mág helpen bij het reilen en zeilen van de tjalk. Wilt u meehelpen bij het hijsen of strijken van de zeilen? Een poosje aan het roer? Het kan allemaal. Kortom, het wordt genieten van een heerlijke zeiltocht op de Waddenzee! Let op: de vermelde prijs is pp, u boekt echter per hut. Een 1 persoons hut (€ 710,-)of 2 persoons hut (€ 990,-) of een grote 2 persoons hut (€ 1100,-) Neem gerust contact op met de schipper voor uitgebreide informatie.

Oversteek Noordzee en langs Engelse- en Schotse oostkust naar Inverness

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Harlingen - 31-05-2022
Naar: Inverness (Schotland) - 13-06-2022
Prijs: €1.450,00

Vanaf Harlingen wordt er koers gezet richting Vlieland. De volgende dag vertrekken we voor een oversteek van 220 mijl. Tijdens deze reis wordt er extra aandacht besteed aan navigatie op zee. Onze eerste Engelse haven die we aanlopen is Whitby. Whitby is een eeuwenoude havenplaats waar de ontdekkingsreiziger James Cook vertrok. Bij rustig weer kunnen we de Farne Islands bezoeken. Deze eilandengroep is een waar vogelparadijs. Begin juni zijn vele broedvogels aanwezig waarbij de papegaaiduikers altijd een goed fotomotief zijn.Holy Island is alleen met hoogwater een eiland en heeft een autoweg naar het vasteland welke alleen met laagwater te berijden is! Dunbar is een oud zeeroversnest en ligt aan de monding van de Firth of Forth met de bekende rots Bass Rock. Na een bezoek aan het pittoreske stadjes Pittenweem, Stonehaven en Lossiemouth zetten we koers naar de haven van Inverness, waar we het afgelopen jaren vergezeld van dofijnen de baai binnen zeilden. Een afwisselende zeilreis voor een speciaal tarief.

juni 2022

meezeilen en zeehondentochten

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 01-06-2022
Naar: Zierikzee - 15-06-2022
Prijs: €30,00

3 uur mee zeilen met de Scaldis op Nationaal Park de Oosterschelde of naar de Zeehonden die rusten op een zandbank

Zeilen met Pinksteren

/

Type: Zeilreizen
Schip: Mars
Van: Harlingen - 06-06-2022
Naar: Harlingen - 06-06-2022
Prijs: €395,00

Heerlijk lang weekend meezeilen met Pinksteren.

Geniet in het voorjaar van de mooie natuur op het Wad en van de gezelligheid aan boord. Je kan alleen, met een vriend(in), familie of een klein groepje inschepen. Eerdere zeilervaring is niet nodig! Tijdens deze reis zeilen we naar de mooie Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Bij mooi weer en en met gunstig getij, gaan we een zandbank opzoeken om met het schip te ankeren of droog te vallen.

Even heerlijk weg, samen trekken aan de touwen of heerlijk zonnen aan dek, genieten van de ruimte en de frisse zeelucht van de Wadden, fietsen en wandelen in de duinen en langs het strand. Inclusief alle maaltijden volpension.

Meer informatie over dit 3 daagse geheel verzorgd Pinksterzeilweekend : zie onze website!

meezeilen en zeehondentochten

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 16-06-2022
Naar: Zierikzee - 30-06-2022
Prijs: €30,00

3 uur mee zeilen met de Scaldis op de Oosterschelde of zeehonden kijken die rusten op een zandbank. Reserveer u plaats online

Flierefluitend onthaasten op het oostwad

/

Type: Zeilreizen
Schip: Najade
Van: Zoutkamp - 17-06-2022
Naar: Zoutkamp - 19-06-2022
Prijs: €315,00

Een heerlijk weekendje relaxen, zeilen, droogvallen, en lekker scharrelen over de zandbank. Mobiel laten we thuis dit weekend.

Hop hop midzomer naar het Duitse wad in Galop

/

Type: Zeilreizen
Schip: Najade
Van: Lauwersoog - 19-06-2022
Naar: Lauwersoog - 26-06-2022
Prijs: €885,00

Het is midzomer en de avonden zijn lang. Hier maken we zeker gebruik van tijdens deze reis over het Duitse wad, met de vele zeehonden en rustieke eilanden waar nog alles met paard en wagen gaat.

50+ Comfort Reis Waddenzee

/

Type: Arrangementen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 19-06-2022
Naar: Harlingen - 24-06-2022
Prijs: €495,00

Speciaal voor senioren georganiseerde reis. Dit seizoen hebben we wederom 5 reizen gepland. De hele zomer door. Klik op "lees meer" om ze alle 5 te zien. Het comfort aan boord wordt vergroot door op de 20 persoons tjalk niet meer dan 14 gasten mee te nemen. Bovendien vaart een kok mee die de maaltijden verzorgt. U mág de 2 koppige bemanning helpen met het zeilen van het schip. Prijs is all inclusive, dus geen verdere kosten aan boord.
et op: de vermelde prijs is pp, u boekt echter per hut. Een 1 persoons hut (€ 710,-)of 2 persoons hut (€ 990,-) of een grote 2 persoons hut (€ 1100,-) Neem gerust contact op met de schipper voor uitgebreide informatie.

Senioren tour

/

Type: Zeilreizen
Schip: Nil Desperandum
Van: Harlingen - 20-06-2022
Naar: Harlingen - 24-06-2022
Prijs: €495,00

Geniet samen met andere senioren van een heerlijke zeiltocht op de Nil Desperandum vanuit Harlingen. Voor meer informatie, check even onze website. Tot dan!

Binnen en buiten Hebriden Schotland

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Oban (Schotland) - 22-06-2022
Naar: Oban (Schotland) - 04-07-2022
Prijs: €1.500,00

De westkust van Schotland is een gebied met tientallen schitterende eilanden met elk een eigen atmosfeer. In deze periode is het lang licht en is het de beste tijd om de vele soorten broedvogels op de eilanden te bezoeken. Muck, Iona, Canna, Rum, Mull, Skye, Colonsay en Islay zijn parels in glashelder water waar je met een beetje geluk tijdens het zeilen wordt vergezeld door dolfijnen en walvissen. Het eiland Staffa met zeskantige zuilen en grot is een ervaring om nooit te vergeten. Tobermory, Portree en Plockton zijn havenplaatsen waar je gezellig de pub in kunt, of een rondleiding door een whiskydistilleerderij kunt maken. De eilanden van de buiten-Hebriden zijn ruiger en hebben prachtige stranden zoals het unieke Mingulay.Zit het weer mee kunnen we koers zetten naar St. Kilda, wat een droomeiland is voor elke zeiler, vogelaar, natuur of cultuurliefhebber. Deze vakantiereis begint en eindigt in het gezellige Oban.

juli 2022

meezeilen en zeehondentochten

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 01-07-2022
Naar: Zierikzee - 15-07-2022
Prijs: €30,00

3 uurtje mee zeilen met de Scaldis op de Oosterschelde of zeehonden kijken op de zandbank. Maak een keuze in de afvaarkalender en reserveer online

Single Malt Sailing Whisky en zeilen in Schotland

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Oban (Schotland) - 04-07-2022
Naar: Oban (Schotland) - 12-07-2022
Prijs: €1.080,00

De Hebriden is een gebied met tientallen schitterende eilanden met elk een eigen karakter. Net als de whisky's die van deze eilanden komen. Deze reizen zijn voor liefhebbers van Schotland die ook van een whisky genieten. We zeilen naar eilanden die naast whisky ook aan cultuur en natuur veel te bieden hebben Verder zijn de bewoners zijn erg gastvrij en laten je graag hun eiland zien, nodigen je uit voor een Ceilidh( Schotse feestavond) of voor een drankje in de lokale pub. Eilanden die op het programma kunnen staan zijn Mull (Tobermory whisky), Islay (meerdere whisky's), Skye (Talisker whisky), Jura (Jura whisky).Maar ook eilanden zonder eigen distilleerderij staan op het programma want Uisge Beathe zoals whisky in het gaelic genoemd wordt betekent levenswater en is op elk eiland te verkrijgen. Eric kent dit gebied om zijn duimpje en schenkt speciaal voor deze reizen een nightcap van de lokale whisky!

50+ comfort zeilreis

/

Type: Zeilreizen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 10-07-2022
Naar: Harlingen - 15-07-2022
Prijs: €495,00

Speciaal voor senioren georganiseerde reis. Het comfort wordt vergroot door op de 20 persoons tjalk niet meer dan 14 gasten mee te nemen. Bovendien vaart een kok mee die de maaltijden verzorgt. U mág de 3 koppige bemanning helpen met het zeilen van het schip. Prijs is all inclusive, dus geen verdere kosten aan boord.
In 2022 worden er weer 5 zeilreizen gedaan. Check de Spes Mea website voor alle data.
Let op: de vermelde prijs is pp, u boekt echter per hut. Een 1 persoons hut (€ 710,-)of 2 persoons hut (€ 990,-) of een grote 2 persoons hut (€ 1100,-) Neem gerust contact op met de schipper voor uitgebreide informatie.

Wad ‘n teken- en schildervakantie

/

Type: Zeilreizen
Schip: Bruinvisch
Van: Lauwersoog - 11-07-2022
Naar: Harlingen - 15-07-2022
Prijs: €485,00

Schildervakantie op de Wadden, onder begeleiding van een kunstenares/docent. Zeilen, tekenen, schilderen en aquarelleren. Voor zowel beginners als gevorderden. Prijs: all in.

Zeilen en wandelen in de ongerepte natuur van de Schotse Westkust

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Oban (Schotland) - 12-07-2022
Naar: Oban (Schotland) - 20-07-2022
Prijs: €990,00

eze zeil/wandelreis gaat langs eilanden de eilanden van de Binnen Hebriden waar je heerlijk kunt wandelen. In dit ongerepte gebied liggen tientallen schitterende eilanden in kristalhelder water met elk een eigen atmosfeer en landschap. Je kunt wandelen op het eiland Rum met een ruige natuur, of op het kleine liefelijke eiland Muck. De Cullin Hills is een gebied op Skye met heuvels tot 1000 meter met prachtige watervallen. Ontmoetingen met walvissen, dolfijnen, reuzenhaaien, otters en vele vogelsoorten zijn tijdens deze zeil/wandelreizen aan de westkust van Schotland zeker geen uitzonderingPer dag wordt er een uur of 4 gezeild waarna er tijd genoeg is om het land te verkennen. We zeilen naar eilanden die naast natuur ook genoeg Schotse cultuur te bieden heeft. De bewoners zijn erg gastvrij en laten je graag hun eiland zien, nodigen je uit voor een Ceilidh( Schotse feestavond) of voor een drankje in de lokale pub. En als je aan boord komt heeft Eric de maaltijd klaar en kan er nagepraat worden over dit unieke gebied.

Waddenweek 2022

/

Type: Zeilreizen
Schip: Nil Desperandum
Van: Enkhuizen - 16-07-2022
Naar: Enkhuizen - 22-07-2022
Prijs: €695,00

Van 16 tot en met 22 juli maken we met de Nil Desperandum een waddentocht. Dit is een tocht waarbij we lekker zeven dagen over de Waddenzee gaan zeilen en gaan genieten van dit bijzonder mooie gebied dat sinds 2009 op de Unesco-werelderfgoedlijst staat. Voor meer informatie, ga even naar onze website. Tot aan boord!

meezeilen en zeehondentochten

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 16-07-2022
Naar: Zierikzee - 31-07-2022
Prijs: €30,00

Zeehonden kijken die rusten op de zandbank bij laag water of 3 uurtje ontspannen meezeilen met de Scaldis. Kies uit het aanbod en reserveer online

PIRATEN TOCHT, Ouder(s) en Kid(s)

/

Type: Zeilreizen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 17-07-2022
Naar: Harlingen - 22-07-2022
Prijs: €250,00

Dit is fantastisch! Beleef met je kind(eren) een top vakantie op de Waddenzee. We zeilen lekker van eiland naar eiland. Onderweg zien we zeehondjes. We kunnen de boot op een zandplaat laten 'droogvallen'. Wandelend over de zeebodem vinden we van alles. Misschien wel een schatkaart!
Route:
We monsteren aan in de haven van Harlingen. Van daaruit maken we een avontuurlijke zeiltocht naar bijvoorbeeld Vlieland. De volgende dag zeilen we naar Terschelling. Daar blijven we een dag liggen om de schat te zoeken. Op dag 4 zullen we een derde Waddeneiland aandoen. Op de laatste dag zetten we weer koers naar Harlingen.
De reizen zijn geschikt voor kinderen t/m 13 jaar en hun ouder(s). De prijs voor kinderen € 239,- en voor volwassen € 299,-. Dit jaar kunnen er maximaal 18 piraten mee. Er zijn 8 hutten aan boord.
Piratentocht 1: Meivakantie (5 dagen) € 200/265,- all in (VOL)
Piratentocht 2: 17 -22 (5 dagen) juli € 250/€ 310,- all-in .
Piratentocht 3: 14 - 19 (5 dagen) augustus € 250/310,- all-in


Voor uitgebreide vrijblijvende informatie en reserveren via info@spesmea.nl of bel 06-51550902

Gezinsvakantie Waddenzee en IJsselmeer

/

Type: Zeilreizen
Schip: Catharina van Mijdrecht
Van: Den Oever - 17-07-2022
Naar: Den Oever - 24-07-2022
Prijs: €459,00

Een gezinsvakantie op het originele zeilschip van de tv-serie “Nederland Waterland”. Komende zomer vaart de Catharina van Mijdrecht weer enkele weken met individuele passagiers. Een heerlijke zeilvakantie met je gezin aan boord van een groot zeilschip.

Schotse Hebriden en Highlands. Schotland van west naar oost

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Oban (Schotland) - 28-07-2022
Naar: Inverness (Schotland) - 07-08-2022
Prijs: €1.250,00

Zeilschip "de Pride" ligt klaar in de gezellige havenstad Oban. We bezoeken meerdere eilanden van de Hebriden met elk een eigen karakter. Het mooie Tobermory. Dit leuke plaastje op het eiland Mull heeft felgekleurde huizen met een paar echte Schotse Pubs. Colonsay met prachtige stranden en wandelgebieden. Eigg met gastvrije inwoners en een prachtige baai met zeehonden en otters. Na een paar dagen nemen we afscheid van dit unieke gebied en zeilen we richting de hoogste berg van de UK, de Ben Nevis. Bij Fort William varen dwars door de Highlands over het Calidonian kanaal richting Loch Ness.Wel of geen monster, het is een prachtige tocht door Schotland met 29 sluizen, mooie kastelen, gezellige pubs en een adembenemende mooie omgeving. Inverness is het eindpunt van deze reis.

Luxe zeilvakantie Waddenzee

/

Type: Zeilreizen
Schip: Catharina van Mijdrecht
Van: Den Oever - 29-07-2022
Naar: Den Oever - 05-08-2022
Prijs: €669,00

Een luxe zeilvakantie op het originele zeilschip van de tv-serie “Nederland Waterland”. Komende zomer vaart de Catharina van Mijdrecht weer enkele weken met individuele passagiers. Een heerlijke zeilvakantie voor jezelf, met je partner of met het gezin aan boord van een groot zeilschip.

Overtocht Husum– Eckenfjorde

/

Type: Zeilreizen
Schip: Najade
Van: Husum - 31-07-2022
Naar: Eckernförde - 10-08-2022
Prijs: €1.195,00

Een bijzondere reis door de wereld van de Hallige, de stille Eider en de Deense Zuidzee

augustus 2022

meezeilen en zeehondentochten

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 01-08-2022
Naar: Zierikzee - 15-08-2022
Prijs: €30,00

Een paar uur uitwaaien met de Scaldis op de Oosterschelde of Zeehonden kijken en mogelijk zien we een bruinvis . Voor kinderen zijn zwemvestjes en tekenspullen aanwezig.

Van Inverness langs Schotse oostkust oversteek Noordzee naar Harlingen

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Inverness (Schotland) - 07-08-2022
Naar: Harlingen - 21-08-2022
Prijs: €1.600,00

Een echte zeezeilreis die in de highlands van Schotland start. We gaan door de laatste sluizen van het caladonian canal en hopelijk worden we net als de laatse jaren door een groep dolfijnen naar zee begeleid. Van Inverness zeilen we langs de oostkust en bezoeken oude droogvallende vissershaventjes. Lossiemouth, Stonehaven en Eyemouth zullen we zeker bijschrijven in het logboek. Ergens vanaf de Schotse of Engelse kust zullen we oversteken naar Nederland.Deze oversteek met het zeilschip "de Pride of mother Sea" van ruim 200 zeemijlen is de afsluiting van een avontuurlijke tocht. Een reis die alles van Schotland laat zien, maar waar de nadruk zeker ook op het zeilen zal liggen en dit alles voor een speciaal tarief!

Waddenweek

/

Type: Zeilreizen
Schip: De Wilhelmina
Van: Harlingen - 12-08-2022
Naar: Harlingen - 19-08-2022
Prijs: €798,00

Een week lang genieten van de Wadden, de eilanden en heerlijk eten aan boord.

Ontdek Deense Zuidzee en Smalland Fahrwasser

/

Type: Zeilreizen
Schip: Najade
Van: Eckernförde - 13-08-2022
Naar: Kiel - 20-08-2022
Prijs: €885,00

Zeven dagen zeilen over de Deense Zuidzee. Grote kans op het spotten van bruinvissen of zeearenden. Alle eilandjes hier hebben schilderachtige dorpjes, stokrozen en vakwerkhuizen. Eénmaal voor anker in een baai kunnen we met het bijbootje naar de bakker om Danske Rondstucker te halen

PIRATEN TOCHT, Ouder(s) en Kid(s)

/

Type: Zeilreizen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 14-08-2022
Naar: Harlingen - 19-08-2022
Prijs: €250,00

Dit is geweldig! Beleef met je kind(eren) een top vakantie op de Waddenzee. We zeilen lekker van eiland naar eiland en onderweg zien we zeehondjes. We kunnen de boot op een zandplaat laten 'droogvallen'. Wandelend over de zeebodem vinden we van alles. Misschien wel een schatkaart! Kinderen t/m 13 jaar betalen € 250 en volwassen € 310,- . De prijs is all in! Er kunnen maximaal 18 piraten mee. (er zijn 8 hutten aan boord)

Zwerftocht volwassenen

/

Type: Arrangementen
Schip: Poseidon
Van: Harlingen - 15-08-2022
Naar: Harlingen - 21-08-2022
Prijs: €730,00

Zin om te gaan zeilen, maar bent u alleen of met maar een paar personen? Ga dan mee met onze volwassenenzwerftocht op basis van individuele inschrijving: iedereen is van harte welkom aan boord van de Poseidon. Geniet van de zilte lucht en de wind in de zeilen.

Alles is voor u geheel verzorgd aan boord van ons schip. Dekbedden en handdoeken, heerlijk eten en drinken en een ontspannen sfeer aan boord. Zeilervaring is niet nodig. Samen zetten we de zeilen en iedereen die kan en wil draagt een steentje bij.

Wij voorzien u elke dag van een ontbijt, lunch, diner en een tussendoortje. Koffie en thee, verschillende soorten frisdrank, (alcoholvrij) bier, witte en rode wijn zijn op basis van zelfbediening en staan voor u klaar.

Zeilen, bruinvissen en zeehonden

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 16-08-2022
Naar: Zierikzee - 31-08-2022
Prijs: €30,00

Tijdens het meezeilen laten bruinvissen zich regelmatig zien. We zien gegarandeerd zeehonden op de zeehondentocht. Hoe hard en waar we heen zeilen hangt van de wind af, er gebeurt altijd wat aan boord van de Scaldis

Lang weekend zeilen en droogvallen.

/

Type: Zeilreizen
Schip: De Wilhelmina
Van: Harlingen - 25-08-2022
Naar: Harlingen - 28-08-2022
Prijs: €395,00

Een verkenningstocht op de Waddenzee, met droogvallen op een zandplaat en eilandbezoek.

50+ comfort zeilreis Waddenzee

/

Type: Zeilreizen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 28-08-2022
Naar: Harlingen - 02-09-2022
Prijs: €495,00

De vijfdaagse seniorenreis. Het comfort wordt vergroot door op de 20 persoons tjalk niet meer dan 14 gasten mee te nemen. Bovendien vaart een kok mee die de maaltijden verzorgt. U mág de 3 koppige bemanning helpen met het zeilen van het schip. Prijs is all inclusive, dus geen verdere kosten aan boord.
Let op: de vermelde prijs is pp, u boekt echter per hut. Een 1 persoons hut (€ 710,-)of 2 persoons hut (€ 990,-) of een grote 2 persoons hut (€ 1100,-) Neem gerust contact op met de schipper voor uitgebreide informatie.

3 eilandentocht Waddenzee

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Harlingen - 29-08-2022
Naar: Harlingen - 01-09-2022
Prijs: €325,00

Beleef de Waddenzee in een 4-daagse zeilvakantie. Hijs de zeilen en ontdek alles wat de Waddeneilanden Texel, Vlieland en Terschelling te bieden hebben

september 2022

Zeehonden, bruinvissen en zeilen

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 01-09-2022
Naar: Zierikzee - 15-09-2022
Prijs: €30,00

De vakantie is achter de rug, op de Scaldis kunt u nagenieten van nog een paar onbezorgde uren op het water. Bekijk het aanbod van meezeil en zeehondentochten.

September zwerftocht 7 dagen WADDEN

/

Type: Zeilreizen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 02-09-2022
Naar: Harlingen - 09-09-2022
Prijs: €495,00

De september zwerftocht 7 dagen WADDEN; een pareltje onder de meezeilreizen. Je bezoekt alle Waddeneilanden en je beleeft het mooiste zeilavontuur. De topper van de Wadzeilers, de enthousiaste club die deze tocht organiseert. Bezoek onze site en vul het aanmeldformulier in. Prijs All in.

Zeil mee rond Noord Holland

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Harlingen - 02-09-2022
Naar: Harlingen - 09-09-2022
Prijs: €575,00

De scholen zijn weer begonnen en langzaam keert de rust terug op het water . Beleef de Waddenzee, IJsselmeer en Noordzee in deze 7-daagse zeilreis waarbij we een rondje Noord Holland maken.

Dagje zeilen op de Waddenzee

/

Type: Zeilreizen
Schip: Bruinvisch
Van: Harlingen - 04-09-2022
Naar: Harlingen - 04-09-2022
Prijs: €75,00

Een gezellig dagje uit. Maak kennis met de Bruinvisch en de Waddenzee. Lunch inbegrepen.

Rottemeroog en het Duitse wad

/

Type: Zeilreizen
Schip: Najade
Van: Lauwersoog - 09-09-2022
Naar: Lauwersoog - 16-09-2022
Prijs: €885,00

Stel je voor, er bestaat een eiland, wat ook nog eens het enige Groningse Waddeneiland is, waar je niet naar toe mag maar deze keer wel.

Unieke Rottumeroog zeilreis

/

Type: Arrangementen
Schip: Bruinvisch
Van: Lauwersoog - 11-09-2022
Naar: Lauwersoog - 18-09-2022
Prijs: €615,00

Bijzondere zeilreis naar het onbewoonde eiland Rottumeroog, onder begeleiding van bioloog Peter Venema. Speciaal voor vogel- en natuurliefhebbers. Prijs: all in.

Meezeil weekend.

/

Type: Arrangementen
Schip: De Wilhelmina
Van: Harlingen - 16-09-2022
Naar: Harlingen - 18-09-2022
Prijs: €365,00

Waddengastronomie; ontdek de mooie, eerlijke en heerlijke producten van de wadden tijdens dit prachtige zeilweekend.

Zeehonden kijken of meezeilen

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 16-09-2022
Naar: Zierikzee - 30-09-2022
Prijs: €30,00

Wind door de haren, helpen met het zeil zetten en 3 uurtjes genieten van de mooie Oosterschelde. Of mee naar de zeehonden. Reserveer eenvoudig online

Individuelen tocht September

/

Type: Zeilreizen
Schip: Nil Desperandum
Van: Enkhuizen - 19-09-2022
Naar: Enkhuizen - 25-09-2022
Prijs: €695,00

Geniet samen met andere individuelen van een heerlijke zeiltocht op de Nil Desperandum vanuit Enkhuizen. Voor meer informatie, check even onze website. Tot dan!

The Real Dutch Bluescruise

/

Type: Arrangementen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 23-09-2022
Naar: Harlingen - 25-09-2022
Prijs: €210,00

The Bluescruise! Vaar mee met bluesbands aan boord van historische zeilschepen. Op vrijdag optredens in Harlingen en als wij zaterdag zeilend op Terschelling zijn aangekomen doen ze het dunnetjes over. Bezoek de bluescruise website voor alle ins en outs. Prijs all inclusive.
We roepen al 2 jaar: "DIT JAAR DE 20E EDITIE!!". Al 2 keer hebben we dit festival moeten annuleren vanwege de pandemie. Laten we hopen dat editie 2022 nu eindelijk eens door kan gaan!

De Alde Feanen (Friesland)

/

Type: Zeilreizen
Schip: De Wilhelmina
Van: Harlingen - 25-09-2022
Naar: Harlingen - 30-09-2022
Prijs: €425,00

Genieten in een uniek Fries natuurgebied.

oktober 2022

Na zomeren of herfst bikkelen

/

Type: Arrangementen
Schip: De Scaldis
Van: Zierikzee - 01-10-2022
Naar: Zierikzee - 31-10-2022
Prijs: €30,00

In oktober kunnen we nog fantastische vaardagen hebben. Van mooi rustig weer tot stevig doorzeilen met vliegend schuim. De laatste kans voordat de winter begint.

Klipperrace

/

Type: Zeilreizen
Schip: Najade
Van: Enkhuizen - 07-10-2022
Naar: Enkhuizen - 09-10-2022
Prijs: €315,00

Aan deze wedstrijd doen de snelste klippers van Nederland mee. Een spannende wedstrijd om ons met andere schepen en hun bemanning te meten.

Culinaire Waddenreis

/

Type: Zeilreizen
Schip: De Wilhelmina
Van: Harlingen - 07-10-2022
Naar: Harlingen - 09-10-2022
Prijs: €325,00

Culinair wild weekend op de Wadden

Brandarisrace van Harlingen naar Terschelling.

/

Type: Zeilreizen
Schip: Spes Mea
Van: Harlingen - 14-10-2022
Naar: Harlingen - 16-10-2022
Prijs: €220,00

Gezelligheid-zeilrace van Harlingen naar Terschelling. Een zeilspektakel met 80 grote platbodems! Prijs: all in.

Brandarisrace

/

Type: Arrangementen
Schip: Najade
Van: Harlingen - 14-10-2022
Naar: Harlingen - 16-10-2022
Prijs: €315,00

Mooie zeilwedstrijd in de herfst. Van Harlingen naar Terschelling 315,- All-in

Actief meezeilen tijdens de Brandarisrace!

/

Type: Zeilreizen
Schip: Mars
Van: Harlingen - 14-10-2022
Naar: Harlingen - 16-10-2022
Prijs: €230,00

Zeil mee aan boord van de Mars met het grootste zeilevenement van de bruine vloot! Ongeveer 70 schepen nemen deel aan deze zeillwedstrijd naar Terschelling, eerdere zeilervaring is niet nodig. We starten zaterdagochtend in Harlingen en komen eind van de middag in de haven van Terschelling aan. Zaterdagavond is het een gezellige drukte in de haven van “West”, met aansluitend de prijsuitreiking en het feest in discotheek de Braskoer.

Brandarisrace 2021

/

Type: Zeilreizen
Schip: Nil Desperandum
Van: Harlingen - 14-10-2022
Naar: Harlingen - 16-10-2022
Prijs: €220,00

Van 14 oktober tot en met 16 oktober vindt de Brandarisrace weer plaats! Dit is een zeilwedstrijd onder historische schepen met als doel wie er het snelst van Harlingen naar Terschelling kan varen. Om met ons tijdens deze wedstrijd mee te varen heeft u geen enkele ervaring nodig! Het enige wat u mee moet nemen is een goed humeur. Voor meer informatie, check even onze website. Tot dan!

Familie zeilwandeltocht Herfstvakantie

/

Type: Zeilreizen
Schip: Najade
Van: Harlingen - 16-10-2022
Naar: Harlingen - 21-10-2022
Prijs: €420,00

We gaan het wad op, vallen droog op een zandbank en bezoeken eilanden als Terschelling en of Vlieland om lekker het strand op te gaan

Herfstvakantie

/

Type: Arrangementen
Schip: Poseidon
Van: Harlingen - 17-10-2022
Naar: Harlingen - 21-10-2022
Prijs: €560,00

Geniet van de mooie najaarslucht, frisse wind en de herfstgekleurde eilanden. De zomer is voorbij en de rust is teruggekeerd op het water. Zeil mee en geniet van een van de laatste reizen van ons zeilseizoen.

november 2022

Berenloop €.295,-

/

Type: Arrangementen
Schip: Pride
Van: Harlingen - 03-11-2022
Naar: Harlingen - 07-11-2022
Prijs: €295,00

Een arrangement van zeilen en lopen. Op vrijdag na het ontbijt zeilen we naar Terschelling. Het eiland Terschelling is helemaal in berenloopsfeer. Dit hardloopevenement heeft vele lopers hun harten gestolen.

filmfestival op Terschelling

/

Type: Zeilreizen
Schip: Pride
Van: Harlingen - 09-11-2022
Naar: Harlingen - 13-11-2022
Prijs: €275,00

Zeil mee en laat je onderdompelen in het filmfestival op Terschelling. Een lang weekend de meest spannende, ontroerende, inspirerende en aangrijpende films met een verhaal in combinatie met bijzondere filmlocaties op het West Terschelling vlak bij onze ligplaats in de haven. En wil je even wat anders dan het witte doek.. er is op Terschelling altijd een mooi decor in de buurt... wad, strand en duinengebied of een gezellig cafeetje. En op woensdagavond in Harlingen draait Eric film in de night of de P.O.M.S.

Sterke verhalenweekend

/

Type: Arrangementen
Schip: Najade
Van: Zoutkamp - 11-11-2022
Naar: Zoutkamp - 13-11-2022
Prijs: €300,00

Binnen brandt het kacheltje, we proeven home made likeurtjes en breien sokken in het ruim. Ondertussen kan er naar sterke verhalen geluisterd worden. 300,- All-in

april 2023

Vier Pasen op de Wadden! Zeil mee aan boord van zeilschip Mars!

/

Type: Zeilreizen
Schip: Mars
Van: Harlingen - 07-04-2023
Naar: Harlingen - 10-04-2023
Prijs: €385,00

Heerlijk lang weekend meezeilen in de Paasvakantie! Geniet in het voorjaar van de mooie natuur op het Wad en van de gezelligheid aan boord. Je kan alleen, met een vriend(in), familie of een klein groepje inschepen. Eerdere zeilervaring is niet nodig! Tijdens deze reis zeilen we naar de mooie Waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Bij mooi weer en en met gunstig getij, gaan we een zandbank opzoeken om met het schip droog te vallen.
Even heerlijk weg, samen trekken aan de touwen of heerlijk zonnen aan dek, genieten van de ruimte en de frisse zeelucht van de Wadden, fietsen en wandelen in de duinen en langs het strand. Prijs voor deze 3 daagse zeilreis 325,- p.p. inclusief alle maaltijden.

Tekenen, schilderen & zeilen op het wad met docent Gerrit van Meurs van ‘Bleu et Vert’.

/

Type: Zeilreizen
Schip: De Vlieter
Van: Franeker - 29-04-2023
Naar: Franeker - 05-05-2023
Prijs: €0,00

Tekenen, schilderen, zeilen op het Lauwersmeer en wad, met docent Gerrit van Meurs. Jaarlijks, sinds 1996. Prijs naar inkomen.
Maaltijden worden verzorgt door de kokkin Susan.