Tjalk huren

Een tjalk huren is een geweldige manier om met vrienden, bedrijf of school het zeilen op het Nederlandse open water te beleven!

Historie tjalken te huur in Nederland

Tjalken hebben een rijke historie in de Nederlandse zeilende vrachtvaart. De tjalk was het aangewezen vervoermiddel om grote hoeveelheden vracht snel en efficiënt te vervoeren. Het aanzicht van deze zeilende giganten moet ook in vervlogen tijden geweldig zijn geweest, Niet voor nets zijn ze veelvuldig het onderwerp van boeken en schilderijen uit deze historie.

Grote en kleine groepen

Een tTjalk huren is mogelijk voor kleine en grotere groepen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk individueel in te schrijven op een georganiseerde zeiltocht. Een tjalk uren met een intieme vriendengroep is mogelijk vanaf enkele personen maar ook een groep van 20 personen of meer kan een tjalk prima huren.

Havens waarvandaan

Tjalken huren kan vanuit de vele havens langs het IJsselmeer, Markermeer of aan de Waddenzee.

Een tjalk huren vanuit Muiden is makkelijk als u uit de randstad komt en snel aan boord wilt zijn. En een afzakkertje na een prachtige zeiltocht bij de beroemde zeesluis in Muiden is een prachtig einde van elke zeiltocht!

Een tjalk huren in Enkhuizen of Hoorn betekent een start in een van de bekende VOC havens. Prachtig versierde huizen en gezellige straatjes met donkere kroegen aan de haven geven het gevoel zo de historie in te stappen.

Tjalken zijn ook te huur in Friesland, bijvoorbeeld in Lemmer of Stavoren. Hiervandaan heeft u de keuze voor het open water maar kunt u ook de Friese meren ontdekken.

Een tjalk huren voor een tocht op de Waddenzee kan bijvoorbeeld uit Harlingen of Makkum.