Tjalk huren

Een tjalk huren is een geweldige manier om met vrienden, bedrijf of school het zeilen op het Nederlandse open water te beleven! Deze historische zeilschepen zorgen voor een onvergetelijke ervaring waar je het jaren later nog over hebt. 

Historische tjalk huren in Nederland

Tjalken hebben een rijke historie in de Nederlandse zeilende vrachtvaart. De tjalk was het aangewezen vervoermiddel om grote hoeveelheden vracht snel en efficiënt te vervoeren. Het aanzicht van deze zeilende giganten moet ook in vervlogen tijden geweldig zijn geweest. Niet voor nets zijn ze veelvuldig het onderwerp van boeken en schilderijen uit deze historie.

Grote en kleine groepen

Een Tjalk huren is mogelijk voor kleine en grotere groepen. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk individueel in te schrijven op een georganiseerde zeiltocht. Dan kunt u zich aansluiten bij een bestaand zeil arrangement, samen met anderen kunt u dan genieten van een heerlijke dag op het water.

Een tjalk huren met een vriendengroep, collega’s of familie  is mogelijk vanaf enkele personen maar ook een groep van 20 personen of meer.

Vanaf welke havens kan ik een tjalk huren?

Tjalken huren kan vanuit de vele havens langs het IJsselmeer, Markermeer of aan de Waddenzee. Een tjalk is een populair zeilschip, dus is daarom beschikbaar uit vele verschillende havens.

Muiden

Een tjalk huren vanuit Muiden is makkelijk als u uit de randstad komt en snel aan boord wilt zijn. En een afzakkertje na een prachtige zeiltocht bij de beroemde zeesluis in Muiden is een prachtig einde van elke zeiltocht!

Enkhuizen

Een tjalk huren in Enkhuizen of Hoorn betekent een start in een van de bekende VOC havens. Prachtig versierde huizen en gezellige straatjes met donkere kroegen aan de haven geven het gevoel zo de historie in te stappen.

Tjalk huren op de Friese wateren

Tjalken zijn ook te huur in Friesland, bijvoorbeeld in Lemmer of Stavoren. Hiervandaan heeft u de keuze voor het open water maar kunt u ook de Friese meren ontdekken.

Zeilen op het waddengebied

Een tjalk huren voor een tocht op de Waddenzee kan bijvoorbeeld uit Harlingen of Makkum.