Weekend zeilen

Met een weekend zeilen zijn de bestemmingen niet meer op één hand te tellen en zijn de mogelijkheden eindeloos. Door een weekend te gaan zeilen is het mogelijk om het IJsselmeer dwars over te steken of een waddeneiland aan te zeilen. De enorme verschillen van de omgeving en de havens worden heel snel duidelijk tijdens een weekend zeilen.

Weekend zeilen programma

U wordt vrijdagmiddag verwelkomt door de schipper en de matroos. De eerste kennismaking met het schip is vaak erg indrukwekkend. Terwijl alle gasten arriveren, worden de hutten verdeeld en alle bagage aan boord gebracht. Op veel schepen is het mogelijk ook het beddengoed te laten verzorgen tijdens het weekend zeilen. Onder het genot van een drankje worden door de schipper en de matroos uitleg over het schip gegeven. De avond kunt u naar eigen inzicht indelen. Zaterdagmorgen gonst het schip van de bedrijvigheid. Na een lekker ontbijtje wordt het reisdoel in overleg met de schipper bepaald. En dan…trossen los! De tocht is begonnen. De schipper manouvreert het schip de haven uit en de zeilen kunnen omhoog. Nadat de zeilen gehesen zijn, is het mooiste moment van de tocht het uitzetten van de motor. Heerlijk genieten van rust, wind en water. Afhankelijk van het gekozen reisdoel en de wind loopt u ’s middags met het schip een haven binnen. Na het afmeren eerst een welverdiende toost op de geweldige zeiltocht. Daarna bent u vrij om uw avond in te delen zoals u dat zelf het liefst wilt; samen koken of catering aan boord of lekker uit eten. Op zondag is het rustig wakker worden, brunchen en eventueel nog een rondje over de haven slenteren. Daarna worden de zeilen gehesen en de terugweg aanvaard. En natuurlijk napraten op het dek over de avonturen die u heeft beleeft tijdens het weekend zeilen. ’s Middags varen we de haven van afvaart weer in.

Weekend zeilen, een nacht voor anker

Als het weer het toelaat, kan het een geweldige belevenis zijn om een nacht op open water of droog gevallen op het wad, door te brengen. Zonder strooilicht (iets wat wij ons haast niet meer voor kunnen stellen) is een sterrenhemel ongelooflijk prachtig. De schipper kan u vertellen welke sterrenbeelden waar staan. En wat dacht u van de rust? Alleen kabbelend water, een krijsende meeuw of het ruisen van de wind is hoorbaar.