Zeilen Friesland

Friesland is de watersport provincie bij uitstek! Met zijn grote meren, kleine sloten, prachtige steden, pittoreske dorpjes en weids uitzicht is het groots genieten. Zeilen in Friesland is een geweldige mix van ervaringen.

Zeilen in Friesland is afwisselend

Friese meren

Grote Friese meren zoals het Heegermeer, Sneekermeer en de Fluessen vormen het hart van het Friese merengebied. Talloze eilandjes waarop we ’s nachts kunnen overnachten en met z’n allen om het kampvuur goede gesprekken kunnen voeren terwijl we uitkijken over het weidse water. Geweldige zwemstrandjes waar je heerlijk kunt picknicken of zwemmen en de ruimte om te zeilen!

Friese steden

Friese steden staan bekend om hun authenticiteit en levendigheid. Wandel langs de grachten, waaraan het schip afgemeerd ligt, en bezoek het winkelcentrum, kroegen en bezienswaardigheden. Dit allemaal op steenworp afstand van het zeilschip. Tijdens een boottocht door Friesland krijgt u de kans de Friese steden echt te leren kennen.

Friese platteland

Zeilen door het Friese platteland, tussen de koeien afmeren aan dat prachtige vlakke landschap. Dat landschap dat slechts onderbroken wordt door de molens en aan de horizon een kerktoren.. zo afwisselend is het zeilen in Friesland.

Zeilen in Friesland grote evenementen

De grote Friese zeilevenementen van dichtbij meemaken? Zeilen in Friesland combineren met grote feesten? Zoek op Zeilklippers.nl naar een geschikte boot om mee te kunnen varen en om de sfeer te proeven van het echte zeilen in Friesland. De tradionele wedstrijden Skutjezeilen worden gevaren in 2 klassen. De SKS is een wedstrijd waarbij de verschillende steden en dorpen tegen elkaar uit komen. De IFKS zijn de open wedstrijden waarbij iedereen met een skutje, die voldoet aan de eisen, mee kan doen. Skutjezeilen duurt 2 weken en vindt plaats in juli en augustus.

Het grootste zeilevenement op het binnenwater van Europa is de Sneekweek. Wedstrijden in alle internationale en nationale zeilklassen worden op het scherpst van de snede gestreden. De Sneekweek wordt gestart met een vlootschouw in Sneek en gecombineerd met een groots muziekfestival.

Wilt u een Friese Elfstedentocht niet in de winter op de schaats meemaken maar op een zeilschip voorzien van alle luxe? Met een boottocht langs het beroemde bruggetje van Bartlehiem, van dichtbij is het maar een klein bruggetje als u beseft hoeveel mensen erop stonden in tijdens de laatste Elfstedentocht