Zeilen IJsselmeer

Het IJsselmeer is een van de grootste binnenwateren van Europa en omgeven door prachtige authentieke havens die bolstaan van historie! Zie zelf hoe de verschillende steden en provincies, die grenzen aan het IJsselmeer, verschillen ten opzichte van elkaar. Doorkruis met een zeilschip het IJsselmeer en ervaar het verschil in landschap, cultuur en beleving.

Zeilen IJsselmeer zeiltochten

Bij het zeilen op het IJsselmeer ervaart u de weidsheid die het Ijsselmeer bied terwijl u geniet van het aan boord zijn van een comfortabel schip bestuurd door een deskundige bemanning. Of u zelf actief deelneemt aan de actie aan dek of juist wil genieten van de rust die het zeilen op het Ijsselmeer eigen is het is uw keuze.

Zeilen IJsselmeer actief

Het Ijsselmeer bied de ruimte om voor een actieve tocht te kiezen waarbij de bemanning de handen flink uit de mouwen kan steken. Samen het grote zeil zetten en bedienen vergt samenwerking, leideschap en inzicht. Alleen door samen te werken krijgen we het schip op de eindbestemming

Zeilen IJsselmeer havens VOC historie

De Havens aan het IJsselmeer kennen zonder uitzondering een rijke historie. Enkhuizen, Hoorn Muiden Amsterdam en Medemblik zijn groot geworden in de tijd van de VOC en hier treft u de rijk versierde koopmanswoningen, pakhuizen en kastelen aan langs de havens. U waant zich terug in de tijd als u binnenvaart met het zeilschip.

Zeilen IJsselmeer havens Friesland

Workum, Stavoren, Lemmer, Hindelopen en Makkum zijn typisch Friese steden. In Friesland waren de IJsslemeersteden doorvoerhavens naar het westen van Nederland waarvandaan de schippers met tot aan de nok toe gevulde zeilschepen vertrokken.

Zeilen IJsselmeer havens visserij

De visserij op het IJsselmeer leeft nog echt in de visafslagen die te bezoeken zijn bij een zeiltocht op het IJsselmeer. Volendam en Stavoren hebben een visafslag die te bezoeken is

Boottocht IJsselmeer

Een boottocht op het Ijsselmeer kan u in stijl naar bezienswaardigheden zoals Forteiland Pampus, Marken of een van de grote zeesluizen aan de waddenzee brengen. Genietend van de voorteffelijke catering of juist actief helpend met het hijsen en bedienen van de zeilen. Voor iedereen is er een geschikte taak aan boord.