Zeilen Nederland

Zeilen is één van de mooiste manieren om Nederland van de andere kant te bekijken. Zeilend door Nederland geniet u van weidse uitzichten, legt u aan in de gezellige havens die bol staan van de historie en komt u op plekken waar u niet eerder bent geweest of die zelfs niet te bereiken zijn zonder schip.

Zeilen in Nederland; de meren

Nederland is wereldberoemd om zijn open meren zoals het IJsselmeer, het Markermeer, de Friese meren en natuurlijk de Zeeuwse stromen. Zeilend op het IJsselmeer ervaart u de weidsheid van dit open water, de prachtige vergezichten en krijgt u een onvergetelijk uitzicht op de skyline.

Zeilen in Nederland; de havens

De havens waar u naartoe zeilt in Nederland zijn zonder uitzondering bedrijvig en in staan bol van de gezelligheid. Al van oudsher is de haven de plek in de stad waar het gebeurt. Veel steden zijn om de havens heengebouwd. Dit is dan ook de plek waar de gezelligste kroegen, cafe’s en restaurants te vinden zijn.

Zeilen in Nederland; het uitzicht

Telkens weer horen wij van gasten aan boord dat het uitzicht over het open water indrukwekkend is. Het samenspel tussen het weer, de horizon en het water is ongelooflijk en prachtig om mee te maken.

Zeilen in Nederland; meezeilen

Aan boord mag iedereen meehelpen met het hijsen van de zeilen, het aantrekken van de schoten en zelfs met het besturen van het schip of navigeren. Iedereen die graag actief is, zal zijn hart op kunnen halen door mee te helpen het schip naar de juiste bestemming te brengen. Of je nu lichamelijk of geestelijk een inspanning wilt leveren, of iets wil leren, aan boord is de mogelijkheid voor iedereen om te doen wat je wilt.

Zeilen in Nederland; lekker uitrusten

Zeilen is de meest ontspannende manier van reizen die er is. Voortgedreven door de wind, liggend op het dek, samen of alleen, genietend van het uitzicht en misschien wel van de heerlijkste gerechten. De haven waar we naartoe willen zeilen ligt nog achter de horizon en terwijl u relaxed komt deze vanzelf steeds dichterbij.

Zeilen met Zeilklippers

Heerlijk verblijven aan boord van een zeilschip, genieten van prachtige havens en de unieke Nederlands band met het water? Op Zeilklippers.nl vindt u een compleet overzicht van zeilschepen die te huur zijn voor dagtochten en meerdaagse tochten op het IJsselmeer, Markermeer, Zeeuwse stromen, Friesland en de Waddenzee.

Start een avontuur op een unieke zeilklipper