Zeilen Waddenzee

Zeilen op de Waddenzee is een ongelooflijke ervaring. Nederlands grootste natuurgebied is constant in beweging en geen moment hetzelfde. Of het nou gaat om het uitzicht, de zeilvoering of de verscheidenheid aan havens…tijdens het zeilen op de Waddenzee zal u zich nooit vervelen!

Zeilen Waddenzee de havens

Zeilen Harlingen

De haven van Harlingen is met het gezellige centrum en de levendigheid bij de veren naar Terschelling en Vlieland, een zeehaven zoals een zeehaven hoort te zijn. Vanuit Harlingen zijn vrijwel alle havens in de Waddenzee in één dag zeilend te bereiken. Harlingen zelf is eenvoudig bereikbaar per trein en voor de auto zijn er voldoende (bewaakte) parkeerplekken.

Zeilen Terschelling

De haven van Terschelling staat bekend om zijn geweldige uitzicht over de altijd veranderende Waddenzee. Daarnaast is het mogelijk vanuit de haven zo het gezellige centrum van West Terschelling in te lopen. Of huur een fiets in de haven en verken het eiland, Terschelling is het fietseiland bij uitstek. De Brandaris is van ver te zien als betrouwbaar baken voor de scheepvaart en ’s nachts is het heerlijk aan dek kijken naar het schijnsel van deze machtige vuurtoren.

Zeilen Vlieland

De haven van Vlieland is klein maar zeker niet minder gezellig! Vanuit de haven loopt u direct het strand op voor een heerlijke wandeling. Op de kop van de haven laat u zich imponeren door de krachtige stroming die vlak voor de havenmond langsscheert. De Vliehors aan de zuidkant van Vlieland is een on-Nederlands aandoende plaats die u zeker gezien moet hebben. Een zandvlakte die zich uitstrekt zo ver het oog reikt met daarop het wereldberoemde reddingshuisje die tevens diens doet als trouwlocatie.

Zeilen Texel

Vanuit de haven van Texel is het scheepvaartmuseum een paar minuten wandelen en een bezoek aan de Texelse brouwerij behoort zeker tot de mogelijkheden. De haven van de Texel ligt op een paar kilometer van de grootste stad van de waddeneilanden: Den Burg. Hier kunt u geweldig winkelen en lekker eten.

Zeilen Waddenzee droogvallen

Door het schip na hoogwater op een ondiepte vast te varen, is het mogelijk droog te vallen en bij het volgende hoogwater weer los te komen. Terwijl het water zich terugtrekt, ziet u de omgeving veranderen waarbij een compleet andere biodiversiteit het leven overneemt. Vaak is het mogelijk om te wadlopen in directe omgeving van het schip, om samen zeedieren te ontdekken!

Zeilen Waddenzee zeehonden kijken

Tijdens het zeilen op de waddenzee zult u regelmatig verrast worden door zeehonden die meezwemmen met het schip of die lekker in de zon liggen op de rand van een drooggevallen zandbank.