Verruiming van Corona regels op charterschepen:

Tijdens het actieve zeilen op charterschepen hoeft bovendeks geen anderhalve meter afstand meer gehouden te worden. Deze regel gold al voor de zeilsport, maar is nu ook verruimd naar vaartochten met de bruine vloot. Toch geeft dit niet alle schepen ruimte, want met meerdaagse tochten geldt de afstandsregel benedendeks wel.

De verruiming is niet zozeer een versoepeling van de regels, maar meer ruimere interpretatie, “Deze regel was al van kracht in de zeilsport, waar je tijdens het actief zeilen geen afstand hoeft te houden en dit geldt dus nu dus ook voor de chartervaart.”

Wat is Zeilklippers?

Via Zeilklippers.nl kunt u heerlijk verblijven aan boord van een zeilschip, genieten van prachtige havens en de unieke Nederlands band met het water. Op Zeilklippers.nl vindt u een compleet overzicht van zeilschepen die te huur zijn direct bij de schipper voor dagtochten en meerdaagse tochten op het IJsselmeer, Markermeer, Zeeuwse stromen, Friesland en de Waddenzee.

Ontdek meer

Bedrijfsuitje

Ontspanning door gezamenlijke inspanning, tijd voor ongedwongen sociaal verkeer in de frisse lucht.

BedrijfsuitjeOntdek meer

Familiedag

Hijs samen de zeilen, bestuur het zeilschip en laat u zich lekker verwennen met een zeil dagtocht of met overnachting.

FamiliedagOntdek meer

Zeilvakantie

Bij de 'bruine vloot' vindt u tjalken, klippers en aken, deze schepen zijn bij uitstek geschikt voor zeilvakantie, schoolreis en andere gelegenheden.

ZeilvakantieOntdek meer