Charterschepen bruine vloot

Charterschepen zijn er in alle maten en soorten. Klippers, tjalken, aken, eenmasters, tweemasters en zelfs driemasters. Of u nu met een kleine of grote groep bent, veel luxe wilt of zeer eenvoudig, voor elk gezelschap is het juiste charterschip te vinden op Zeilklippers.nl
Platbodems hebben zwaarden om het grote natte lateraal oppervlakte te verkrijgen dat nodig is om scherp aan de wind te zeilen. Bij het ophalen van de zwaarden wordt de hulp van gasten op prijs gesteld. Sommige schepen zijn voorzien van electrische lieren.

Charterschepen tjalken

Een tjalk is van oorsprong een zeilend vrachtschip die zich onderscheidt door zijn ronde kop. Door deze vorm was een maximaal laadvolume te combineren met een gestroomlijnde vorm.

Charterschepen klippers

Een klipper heeft in tegenstelling tot een tjalk een waaiersteven. Deze aansprekende vorm kennen we van de grote zeezeilschepen die eind 1800 begin 1900 de wereldzeeen overvoeren op lange reizen naar het verre oosten.

Charterschepen bruine vloot

De bruine vloot is ontstaan toen liefhebbers in de jaren zeventig hobbymatig de oude vrachtzeilschepen in hun oorspronkelijke staat herstelden. Om de kosten van deze dure hobby te dekken, is men gaan varen met betalende gasten. De zeilen waren veelal van zwaar bruin katoenen doek want dit benaderde het oorspronkelijke uiterlijk (toen werd het zeil in teerachtige substantie geweekt teneinde de levensduur te verlengen). Vandaar de naam: bruine vloot.

Modern zeilend charterschip

In de huidige tijd zijn charterschepen modern ingerichte zeilschepen die aan de strengste normen voldoen. Het interieur verschilt van zeer modern en strak ingericht en met veel luxe tot back tot basic. Voor iedere smaak is een bijpassend schip te vinden.
De oude bruine zeilen zijn in de meeste gevallen vervangen voor moderne kunststoffen zeilen die veel lichter zijn en langer meegaan. Ook het zeiloppervlak is in veel gevallen toegenomen wat de snelheid van het een modern charterschip ten goede komt.