Klipper huren

Klipper huren

Een klipper huren om een prachtige zeiltocht te maken over de Nederlandse wateren is als een droom die uitkomt!

Een klipper huren is mogelijk voor dagtochten maar wordt ook vaak gedaan voor weekendtochten en weektochten. Het huren van een zeilklipper wordt ook regelmatig door scholen als actieve werkweek ingezet.

Historie klippers

Een klipper is een zeilschip met een overhangende boeg die doet denken aan de zeilschepen van weleer die in de gloriedagen van de zeilende handelsvaart goederen uit overzeese gebieden haalden. Vaak was hierbij snelheid een voorwaarde om de kostbare goederen zo snel mogelijk op de markt te brengen. Uit deze op zee varende zeilklippers zijn ook de klippers op de binnenwateren voortgekomen.

Klippers in alle soorten en maten

Klippers zijn te huur in verschillende maten. Kleine eenmast klippers voor een intiem vriendenweekend, snelle 2 mast klippers voor een comfortabele zeilweek, de imposante 3 mast klippers en tegenwoordig zelf 4 mast klippers. Een klipper huren voor een groep is mogelijk voor groepen van 1-19 personen (ook individueel inschrijven voor een zeiltocht is mogelijk) maar er zijn ook klippers te huur van 20 personen tot wel meer dan 60 personen.

Klippers zijn te huur vanuit diverse afvaarthavens

In Enkhuizen zijn verschillende klippers te huur. Enkhuizen staat bekend om zijn prachtige oude binnenstad en gezellige haven.

In Hoorn zijn klippers te huur, de haven ligt op loopafstand van de grote binnenstad en is omgeven door gezellige kroegen.

Een klipper huren uit het pittoreske Muiden is een mogelijkheid als u uit de randstad komt en snel en eenvoudig aan boord wilt.

In de Friese steden zoals Lemmer en Stavoren is het mogelijk een klipper te huren en heeft u directe toegang tot zowel het IJsselmeer als de meren van Friesland. In Friesland kunt u ook een klipper huren vanuit Harlingen en Makkum, hiervandaan is het Wad makkelijk bereikbaar.