Zeilen Zeeland

Zeilen in Zeeland is zeilen op zout water met de strijd van Nederland tegen het water altijd zichtbaar op de achtergrond. Waar u ook vaart in Zeeland u zult onder de indruk zijn van de Deltawerken. Van de wereldberoemde Oosterscheldekering tot de lange Zeelandbrug en de hoge dijken waarachter het vlakke zeeuwse landschap diep verscholen gaat.

Zeilen in Zeeland zout water zeilen

Als u de haven verlaat zal het u meteen opvallen; het zeeuwse zoute water bruist bij de boeg en is zo helder dat je meters diep kunt kijken. De haven uit, de zeilen omhoog, genieten van het weidse uitzicht en de kenmerkende Deltawerken die op de horizon te zien zijn. Zeilen en navigeren in Zeeland is uitdagender door de invloed van de sterke stroming en de bochtige vaarroutes door de delta.

Zeilen in Zeeland de havens

Zeeland is van oudsher sterk verbonden met de zee maar ook in het heden is de haven een levendige plaats. In Zeeland is een enorme vissersvloot actief die voornamelijk op mosselen vist. De vissersschepen die aankomen worden gelost en aanschouw het harde werken van echte zeelui. Door het heldere water kunt u ook zelf genieten van de onderwaterfauna en flora. Vanaf de steiger zijn de krabben en andere zeedieren makkelijk zichtbaar en kinderen vermaken zich dan ook prima op de steiger. Veere, Vlissingen, Bruinisse, Yrseke en Zierikze zijn echte havensteden met een levendige haven maar ook een bruisend stadsleven waar veel te doen is.