Varen Zeeland

Het varen in Zeeland is een unieke belevenis. Zeeland is de provincie met de meeste zonuren, de schoonste stranden en een vlak landschap dat verscholen ligt achter hoge dijken. Zeeland heeft meer dan 650 km kustgebied.

 

Varen Zeeland Deltawerken

Door Zeeland lopen twee grote zeearmen: de Ooster- en Westerschelde. Waar u ook vaart in Zeeland, altijd zult u Nederlands trots de Deltawerken op de achter- of de voorgrond aanschouwen. Een aantal Deltawerken zijn ook voor het publiek toegankelijk. Dat zijn de Haringvlietdam, de Westerscheldetunnel en de Oosterscheldekering. Deltapark Neeltje Jans is oa. het bezoekerscentrum van de Oosterscheldekering en is erg leuk om een dag te verblijven. Er is genoeg te zien en te beleven voor jong en oud.

 

Varen Zeeland Vlissingen

Varen in Zeeland naar Vlissingen, een echte havenstad. Met de loodsdiensten die af en aan varen, de grote zeeboulevard en de enorme havens. Vlak voor de kust lopen enkele grote scheepvaartroutes en de grote zeeschepen lijken binnen handbereik, een machtig gezicht. Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum een aanrader.

 

Varen Zeeland Middelburg

Varen naar Middelburg, aan het kanaal door Walcheren, is een prachtige tocht die begint op het Veerse meer en eindigt in Vlissingen. Middelburg is een grote stad die op loopafstand ligt van de gezellige haven met vele restaurantjes.

 

Varen Zeeland Bruinisse

Bruinisse, het hart van de mosselvangst in Zeeland. Een enorme vloot mosselvissers geeft deze authentieke haven zijn aangezicht. Bruinisse is tevens de poort tot het Grevelingenmeer. Op het Grevelingenmeer zijn veel kleine eilanden waaraan je heerlijk kunt overnachten

 

Varen Zeeland Zierikzee

De ingang van de haven van Zierikzee is vlak naast de langste vaste brug van Nederland; de Zeelandbrug, een spectaculair gezicht! De vele restaurants waar de heerlijkste vis en mosselgerechten geserveerd worden langs de haven en het gezellige centrum maken varen naar Zierikzee een onvergetelijke ervaring.

 

Varen Zeeland Oosterschelde

De Oosterschelde is een zeearm die bij hoogwater afgedamd kan worden door middel van de Oosterscheldekering. Hiermee is een uniek natuur- en vaargebied ontstaan waarbij de ruigheid en ongeremdheid van de open zee hand in hand gaan met de zekerheid dat als het mis gaat de hele Oosterschelde afgesloten kan worden van de zee. Met dit unieke concept en het kenmerkende profiel van de kering immer op de achtergrond is varen op de Oosterschelde een unieke ervaring!