Ontdek de Waddenzee met de bruine vloot: een geweldige zeilervaring

Wat is de bruine vloot Waddenzee?

De bruine vloot is een verzamelnaam voor historische, veelal houten zeilschepen die ooit de Nederlandse wateren bevoeren. Vandaag de dag zijn deze schepen omgebouwd tot comfortabele charterjachten, perfect voor een unieke zeilervaring. Van tjalken en klippers tot aken, deze schepen zijn uitgerust met moderne voorzieningen zonder dat het historische karakter verloren gaat.

Waarom de Waddenzee?

De Waddenzee is een uniek natuurgebied dat zich uitstrekt van Nederland tot aan Denemarken. Het staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst! De zee kenmerkt zich door zijn getijden, zandbanken en rijke biodiversiteit. Dit maakt het een ideale plek voor zowel avontuur als ontspanning.

Activiteiten op de Waddenzee

Zodra je aan boord stapt van een schip van de bruine vloot Waddenzee, is de keuze aan jou. Wil je actief deelnemen aan het zeilen of laat je dat liever aan de professionele bemanning over? Naast zeilen kun je ook wadlopen, zeehonden spotten of simpelweg genieten van het prachtige uitzicht. En als je geluk hebt, kun je zelfs meemaken hoe het schip droogvalt op een zandbank tijdens eb!

Wat is droogvallen?

Droogvallen is een fenomeen waarbij je tijdens laagwater met een schip op een zandplaat of een ondiepe plek in de Waddenzee tot stilstand komt. Je ligt dan als het ware ‘droog’. Het is een unieke ervaring om de getijden zo direct mee te maken en biedt een uitgelezen kans om de natuur van de Waddenzee van dichtbij te verkennen.

Hoe werkt het droogvallen?

Het getij op de Waddenzee verandert ongeveer elke zes uur. Wanneer het tij omslaat, trekt de zee zich terug en komen zandbanken en wadplaten tevoorschijn. Een schip uit de bruine vloot, dat goed is voorbereid op dit soort avonturen, kan dan droogvallen op een van deze zandbanken.

De beleving van het droogvallen

Stel je voor: het schip ligt stil, je stapt overboord en ineens wandel je midden op zee! Je kunt het gebied verkennen, wadlopen of zeehonden spotten die ook genieten van een momentje rust. En dat allemaal terwijl je de zon onder ziet gaan en de wereld om je heen in een gouden gloed ziet baden.

Groepsreizen op de Waddenzee

Een schip van de bruine vloot Waddenzee is ideaal voor groepsreizen. Of het nu gaat om een familieweekend, bedrijfsuitje of verenigingsactiviteit, de schepen zijn uitgerust met slaapplaatsen en een uitgebreide keuken. Zo wordt het een onvergetelijke ervaring voor iedereen.

Boeken via zeilklippers.nl

Op Zeilklippers.nl kun je eenvoudig zoeken op afvaarthavens, vaargebieden en het maximaal aantal personen aan boord. Je ziet direct alle gegevens over het betreffende schip, maakt kennis met de bemanning en kunt binnen een minuut een offerte aanvragen.