Kosten bruine vloot huren: wat je moet weten voor een geweldige zeilervaring

Als je op zoek bent naar een unieke manier om Nederland vanaf het water te verkennen, dan is het huren van een schip uit de bruine vloot absoluut de moeite waard. Echter, voor je je portemonnee trekt, is het handig om te weten wat de kosten zijn van het huren van zo’n historisch zeilschip zoals Tjalken, klippers en aken. In dit artikel leggen we uit waar je op moet letten bij het inschatten van de kosten.

Soorten schepen en prijsklassen

Een belangrijk aspect dat de kosten bepaalt, is het soort schip dat je wilt huren. Zoals eerder genoemd zijn er Tjalken, klippers en aken, elk met hun eigen kenmerken en prijskaartjes. Over het algemeen geldt: hoe groter en luxer het schip, hoe hoger de kosten bruine vloot huren.

Duur van de zeiltocht

Of je nu kiest voor een dagtocht, een weekend of zelfs een langere periode, de duur van je zeiltocht is een andere belangrijke factor. Een dagje uit zal uiteraard minder kosten dan een volledig weekend of midweek op het IJsselmeer of de Waddenzee.

Catering en extra diensten

De meeste schepen beschikken over een uitgebreide keuken waar je zelf kunt koken, maar er wordt vaak ook catering aangeboden. Overweeg of je gebruik wilt maken van deze extra diensten, want dit kan de totale kosten bruine vloot huren flink beïnvloeden.

Vaargebied en afvaarthavens

Je kunt verschillende prachtige vaargebieden in Nederland verkennen, zoals het IJsselmeer, Waddenzee, Friese Meren, Markermeer en de Zeeuwse wateren. De kosten kunnen variëren afhankelijk van het vaargebied en de afvaarthavens. Zo kan een tocht op het IJsselmeer bijvoorbeeld goedkoper uitvallen dan een trip naar de Waddeneilanden.

Groepsgrootte en speciale wensen

Als je met een grote groep bent, kan de prijs per persoon lager uitvallen. Daarnaast kunnen speciale wensen zoals een specifieke route of activiteiten aan boord de prijs beïnvloeden.

Hoe krijg je een offerte

Op Zeilklippers.nl kun je heel eenvoudig zoeken op afvaarthavens, vaargebieden en maximaal aantal personen aan boord. Je ziet direct alle gegevens over het betreffende schip en kunt binnen een minuut een offerte aanvragen.

Conclusie

Het huren van een schip uit de bruine vloot is een fantastische ervaring, maar het is wel belangrijk om vooraf een goed beeld te hebben van de kosten. Houd rekening met het soort schip, de duur van de zeiltocht, extra diensten en het vaargebied om zo een passende offerte te kunnen ontvangen.