Zeilen naar de Marker Wadden: een unieke belevenis op het water

Het Markermeer, een van de meest bekende wateren in Nederland, biedt zeilliefhebbers een unieke kans om een van de nieuwste natuurgebieden van het land te verkennen: Marker Wadden zeilen. In dit artikel nemen we je mee op een zeilavontuur naar deze prachtige eilanden. Van de afvaarthavens tot de flora en fauna die je onderweg kunt tegenkomen, dit is jouw complete gids voor een onvergetelijke zeiltocht.

Ontdek de magie van de Marker Wadden zeilen

De Marker Wadden zijn kunstmatige eilanden in het Markermeer en zijn een uniek project gericht op natuurbouw en -herstel. Met zijn uitgestrekte zandvlakten, wandelpaden en vogelkijkhutten is het een ware attractie voor natuurliefhebbers. Wat is er nu mooier dan dit natuurgebied verkennen per zeilschip?

Kies je afvaarthaven en schip

Wanneer je van plan bent om naar de Marker Wadden te zeilen, zijn er verschillende afvaarthavens waaruit je kunt vertrekken. Op Zeilklippers.nl kun je gemakkelijk zoeken op afvaarthavens zoals Amsterdam, Hoorn of Lelystad. Elk schip dat we aanbieden is uniek, van historische Tjalken tot klippers en aken, compleet met bemanning en vaak ook met cateringmogelijkheden.

Wat te doen aan boord

Onze schepen zijn uitgerust met slaapplaatsen en een uitgebreide keuken waarin je zelf kunt koken. Dus na een dag zeilen kun je gezellig met je gezelschap aan boord dineren, of zelfs overnachten voor een meerdaagse trip. Voor degenen die graag volledig ontzorgd willen worden, zijn er ook cateringopties beschikbaar.

Activiteiten op de Marker Wadden

Eenmaal aangekomen op de Marker Wadden zijn er tal van activiteiten om te doen. Maak een wandeling over de uitgestrekte stranden, spot unieke vogelsoorten of geniet gewoon van de rust en ruimte die dit nieuwe natuurgebied te bieden heeft. Er zijn ook verschillende wandelroutes beschikbaar, ideaal voor de avontuurlijke zeiler die ook op het land iets wil ontdekken.

Lokaal te doen in de buurt van de afvaarthavens

Naast zeilen naar de Marker Wadden, kun je in de omgeving van de afvaarthavens ook genoeg andere dingen doen. Bijvoorbeeld, als je vertrekt vanuit Amsterdam, kun je een dagje besteden aan het bezoeken van het Rijksmuseum of de Zaanse Schans. In Lelystad is het Aviodrome een aanrader voor luchtvaartliefhebbers.