Waarom kiezen voor teambuilding zeilen?

Teambuilding activiteiten zijn er in allerlei vormen en maten, maar heb je ooit overwogen om met je team te gaan zeilen? Zeilen op de prachtige Nederlandse wateren zoals het IJsselmeer, Waddenzee of de Zeeuwse wateren biedt een unieke kans om je team dichter bij elkaar te brengen. De frisse lucht, het water en de verantwoordelijkheden aan boord creëren een omgeving waarin collega’s op een nieuwe en verfrissende manier met elkaar kunnen communiceren.

Wat maakt teambuilding zeilen zo effectief?

Zeilen is niet zomaar een teambuilding activiteit; het vereist samenwerking, communicatie en vertrouwen. Aan boord van een historisch zeilschip zoals een tjalk, klipper of aak, moeten teamleden nauw samenwerken om het schip op koers te houden. Of je nu de zeilen hijst of het roer in handen neemt, iedereen heeft een rol te spelen. Dit maakt zeilen een perfecte metafoor voor de werkplek, waar het ook belangrijk is om als een geoliede machine te functioneren.

Combineer zeilen met andere activiteiten

Een ander voordeel van teambuilding zeilen is dat je het gemakkelijk kunt combineren met andere activiteiten. Bijvoorbeeld, na een dag zeilen op het Markermeer, kun je een bezoek brengen aan de pittoreske havenstadjes zoals Volendam of Marken. Als je op de Waddenzee vaart, is een tussenstop op één van de Waddeneilanden een geweldige manier om de dag af te sluiten.

Catering en overnachtingsmogelijkheden

Aan boord van de schepen is meestal een uitgebreide keuken beschikbaar waar je zelf kunt koken. Dit biedt een extra dimensie aan het teambuilding aspect: samen een maaltijd bereiden. Daarnaast is er ook vaak catering beschikbaar als je het liever wat luxer aanpakt. En ja, de meeste schepen beschikken over slaapplaatsen, dus een meerdaagse trip behoort zeker tot de mogelijkheden!

Hoe boek je een teambuilding zeiltocht?

Bij zeilklippers.nl maken we het je gemakkelijk. Via onze website kun je eenvoudig zoeken op afvaarthavens, vaargebieden en het maximale aantal personen aan boord. Je krijgt direct alle informatie over het betreffende schip en maakt kennis met de bemanning. Vraag binnen een minuut een offerte aan en je bent al een stap dichter bij een onvergetelijke teambuilding ervaring.